donderdag 22 september 2016

Vervolgtraject Bazen Verbazen van start gegaan

Met een terugblik op de workshops, de presentatie van de winnende voorstellen en interessante discussies is op woensdag 14 september in Utrecht de kick-off gegeven voor het vervolgtraject van Bazen Verbazen. De programmaregeling Bazen Verbazen leert jongeren in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1 en zorginstellingen om met een persoonlijk verhaal potentiële werkgevers op een creatieve manier te verbazen. In de weken voorafgaand aan de zomervakantie hebben de 23 deelnemende scholen een wedstrijdplan ontwikkeld, waarna een jury tien winnende plannen heeft geselecteerd. Deze tien scholen mogen hun plannen ten uitvoer brengen.

 

Bazen Verbazen is een project dat op initiatief van Fonds 21 en Instituut Gak door Diversion wordt uitgevoerd in samenwerking met CNV Jongeren en Maas Theater en Dans.

The Pro-Team

Het plan van het Gomarus College uit Groningen is één van de winnende inzendingen. De leerlingen gaan een film maken, geïnspireerd op The A-Team, maar dan als The Pro-Team. Dit Pro-Team schiet werkgevers te hulp als er moeilijkheden ontstaan op de werkvloer. Hiermee willen de leerlingen hun goede werknemersvaardigheden benadrukken en op een creatieve manier aandacht vragen voor hun talenten. De overige winnaars die hun plannen mogen uitvoeren, zijn:

 

-          VSO de Brug uit Almelo

-          De Rijzert, school voor praktijkonderwijs uit Den Bosch

-          Praktijkschool de Wissel uit Goes

-          De Compagnie praktijkonderwijs Sevenwolden uit Heerenveen

-          De Berkenschutse uit Heeze

-          A.J. Schreuderschool uit Rotterdam

-          Openluchtschool de Recon uit Rotterdam

-          Ubbo Emmius praktijkonderwijs uit Stadskanaal

-          Praktijkonderwijs ’t Wildveld uit Venlo

 

Van oktober tot en met december 2016 gaat een team van Maas Theater en Dans  samen met de leerlingen en docenten van deze scholen hard aan de slag om de verhalen van de leerlingen te verwerken in een film, theaterstuk of dans. Samen met hen werken ze toe naar eindpresentaties die te zien zullen zijn op diverse werkgeversbijeenkomsten door het hele land.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De programmaregeling Bazen Verbazen is een storytellingproject en past binnen de pijler Jongeren & Maatschappij van Fonds 21. Het project heeft als doel de zelfredzaamheid van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Door de inzet van peer-educators en cultuurmakers  worden jongeren op een creatieve manier uitgedaagd zichzelf te presenteren aan potentiële werkgevers. Dit project wil bijdragen aan een positief beeld van deze jongeren bij werkgevers.

Meer informatie

www.bazenverbazen.nl