donderdag 2 februari 2017

Kazoo wint NOT Innovatie Award 2017

Het door Fonds 21 gesteunde project Kazoo heeft de Innovatie Award 2017 gewonnen. De prijs is toegekend door de organisatie van de NOT, de vakbeurs voor het onderwijs. De digitale muzieklesmethode Kazoo is een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en is ontwikkeld door uitgeverij Blink. De nieuwe lesmethode won de Jury Prijs 2017 voor het Primair Onderwijs. ‘Kazoo is erin geslaagd om muziek laagdrempelig te maken voor de leerkracht en uitdagend voor de leerling. Kazoo voorziet in de behoefte om muziekonderwijs te geven dat meer is dan alleen liedjes zingen!’ , aldus het commentaar van de jury.

 

Fonds 21 steunt dit project met € 100.000

Innovatie in muziekonderwijs

Kazoo helpt leerkrachten op een laagdrempelige manier muziekles te geven en biedt zowel leerkrachten als leerlingen een unieke ervaring. Nationale en internationale artiesten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de digitale lessen. Zo leren kinderen in groep 7/8 aan de hand van DJ Martin Garrix wat het geheim is van een dance hit en gaan ze stapsgewijs een eigen versie van zijn dance nummer maken. De lessen van Kazoo worden al op bijna honderd scholen gegeven.

Innovatie Award

Kazoo is niet het eerste door Fonds 21 gesteunde project dat een Innovatie Award in ontvangst mag nemen. Eerder viel die eer al ten deel aan MovieZone van Eye Filmmuseum en het onderwijsprogramma Jij & De Gouden Eeuw van de door Fonds 21 gesteunde Teekenschool van het Rijksmuseum. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Kazoo vanuit Kunst- & Cultuureducatie in de pijler Kunst & Cultuur. Kazoo is een vernieuwende, digitale lesmethode die landelijk is uitgerold, waarbij leerlingen in het basisonderwijs op een laagdrempelige manier kennismaken met muziek. Het project draagt ook bij aan het verhogen van de kwaliteit van het muziekonderwijs.

Meer informatie

www.kazoo.nl