woensdag 16 maart 2016

NU in première tijdens Week van het Geld

Deze week is het de Week van het Geld. Hét moment waarop geldzaken onder de aandacht worden gebracht bij leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Ook Fonds 21 richt zich op projecten die de financiële redzaamheid van jongeren vergroten, zoals de voorstelling NU van Theatergroep PlayBack, die vandaag in première ging. Fonds 21 steunt de voorstelling met een bedrag van € 50.000.

Week van het Geld

Bewust omgaan met geld is een voorwaarde voor financiële zelfredzaamheid. Jongeren hebben goede informatie nodig over financiële risico’s, leningen en schulden. Goed omgaan met geld zorgt ervoor dat ze zelfstandiger kunnen opereren.

Tijdens de Week van het Geld worden allerlei activiteiten georganiseerd waarin leerlingen leren omgaan met geld. Wijzer in Geldzaken (organisator): “Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!”

Deze week in première: NU

 Een theatervoorstelling waarbij geld (en in dit geval ook geluk) de hoofdrol speelt is NU van Theatergroep PlayBlack. Vandaag was de voorstelling voor het eerst te zien op ROC Mondriaan in Den Haag. De voorstelling is speciaal gemaakt voor het MBO waarin onderwerpen als geld en schulden bespreekbaar worden gemaakt.

Theatergroep PlayBack: “NU gaat over 18 jaar worden. Officieel volwassen zijn en doen waar je zin in hebt. Maar ook je eigen rekeningen moeten betalen. Je financiën op orde krijgen en houden kan lastig zijn en praten hierover roept soms schaamte op. De voorstelling NU maakt de onderwerpen geld en schulden bespreekbaar en bereidt jongeren voor op hun financiële zelfstandigheid.”


Meer informatie over de voorstelling vindt u op de website van Theatergroep PlayBack.