donderdag 6 oktober 2016

Happiness: zoektocht naar geluk

Slagwerk Den Haag gaat samen met dansgezelschap Club Guy & Roni op zoek naar geluk in Happiness. De dans- en muziektheatervoorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van de Amerikaanse regisseur Todd Solondz en gaat over antihelden, die op hun eigen manier het geluk vinden. Er wordt een wereld geschetst vol vreemde snuiters, die moeite hebben om hun echte en virtuele personages uit elkaar te houden. Het resultaat is een absurde en bitterzoete komedie.

 

Fonds 21 steunt dit project vanuit de programmaregeling Toekomstmuziek! met €19.000.

Wie voor een dubbeltje geboren is...

Happiness is een voorstelling met een stevige knipoog, met personages die niet bepaald voldoen aan het perfecte plaatje. Toch lukt het ze om het geluk te vinden. Wie voor een dubbeltje is geboren, kan zich immers heus wel een kwartje voelen. Of je met ze zou willen ruilen? Dat is de vraag.

 

Het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni maakt theatrale, energieke, hedendaagse voorstellingen op het snijvlak van theater, film en concert, die inhaken op hedendaagse onderwerpen. De muziek is speciaal voor deze voorstelling is geschreven door Frank Wienk (Binkbeats, Slagwerk Den Haag) en Niels Broos (onder andere Kyteman).

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Happiness is een mooie samenwerking van Slagwerk Den Haag en Club Guy & Roni en past bij de programmaregeling Toekomstmuziek!. Met een groot aantal voorstellingen verspreid door het land is het bereik goed. Het idee is een jonger (dans)publiek in aanraking met actuele muziek te brengen.

Data en locaties

De voorstelling Happiness wordt 25 keer uitgevoerd op verschillende locaties. Meer informatie en speellijst: www.slagwerkdenhaag.nl/nl/producties/happiness