donderdag 7 april 2016

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

Vanaf deze week staat Nijmegen weer vijf dagen in het teken van de korte film. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, hét festival voor de korte film in Nederland is intussen uitgegroeid tot één van de prominentste kortfilmfestivals van Europa. In het programma zitten veel films van jonge makers die inspelen op de actualiteit. Fonds 21 steunt Go Short met een bedrag van € 30.000.

 

De achtste editie van het festival toont 327 films waarvan 98 hun Nederlandse première beleven. Het programma bestaat uit korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires, en kunstfilms, van Europese komaf, tot maximaal 30 minuten. Ook biedt het festival een Nederlands en Europees competitieprogramma met internationale vakjury’s, een jongerenjury (Moviezone) en een publieksprijs.

Thema's

Naast de competitie zijn er een aantal themaprogramma’s. Zo is er dit jaar speciale aandacht voor films uit Oostenrijk. De Roemeense Adrian Sitaru is “filmmaker in focus. In de programma’s Fear is not an Option en World Matters is er aandacht voor de actuele stand van de zaken in de wereld. Voor kinderen tot 12 jaar is er Go Shorty! filmvoorstellingen met meet & greets met de regisseurs en leuke workshops.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Go Short is het enige festival in Nederland dat zich exclusief op de korte film richt. Het festival weet het genre goed op de kaart te zetten en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Data en locatie

6 tot en met 10 april 2016 in LUX, Nijmegen.

 

Voor tickets en het volledige programma ga naar www.goshort.nl