donderdag 5 september 2019

Nieuw bij Fonds 21: digitale dossiers

Fonds 21 vindt het belangrijk om kennis en informatie met anderen te delen. We zijn namelijk meer dan alleen financier van projecten, we willen ook graag een betrokken partner en adviseur zijn. Om organisaties beter te kunnen bedienen heeft Fonds 21 de website daarom uitgebreid met digitale dossiers. Deze dossiers bevatten informatie over fondsinitiatieven en relevante onderwerpen voor de culturele sector en het jongerendomein. Kennis en informatie wordt per onderwerp ontsloten en geduid en voor iedereen beschikbaar gesteld. De eerste twee dossiers staan inmiddels online.

 

In het dossier ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’ vindt u alles over ons initiatief om het ontwikkelen van kwalitatief en toegankelijk aanbod van kunsteducatie te stimuleren voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Aan bod komen niet alleen en hoe en waarom van deze programmaregeling, ook de voorwaarden ervan, de voorbeeldprojecten en de uitkomsten van de professionele leergemeenschap zijn opgenomen in het dossier. Het tweede dossier bevat informatie over de Fair Practice Code, de code die zich richt op een stevigere arbeidsmarktpositie van werkenden in de culturele sector. Te lezen is onder meer waarom Fonds 21 de waarden van deze code onderschrijft en waarom we bij projectaanvragen toetsen of de gedragscode wordt gehanteerd.

 

De dossierpagina wordt de komende tijd uitgebreid, zowel met nieuwe onderwerpen als met aanvullingen op de huidige dossiers. De dossiers zijn hier te vinden.