donderdag 7 januari 2021

Kickstart Cultuurfonds: ook in 2021 steun voor cultuur

Kickstart Cultuurfonds krijgt een vervolg! Het tijdelijke fonds, waar ook Fonds 21 aan bijdraagt, is opgericht om de culturele sector te helpen bij het aanpassen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de coronamaatregelen. In 2020 heeft Kickstart Cultuurfonds 418 aanvragen toegekend voor in totaal bijna € 16 miljoen. Dit jaar heeft Kickstart Cultuurfonds circa € 20 miljoen te besteden. Theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Het loket van Kickstart Cultuurfonds gaat op maandag 1 februari open voor nieuwe aanvragen.

Indiendata en criteria

Kickstart Cultuurfonds werkt, net als in 2020, met verschillende indienrondes en verschillende categorieën: producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters. Voor iedere categorie is er drie keer de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. De indienrondes duren steeds een werkweek, van maandagochtend 10 uur tot vrijdagmiddag 16 uur. Indiendata, criteria en veelgestelde vragen zijn te lezen op de website van Kickstart Cultuurfonds.

Over Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is het resultaat van een samenwerkingsverband van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.