dinsdag 10 mei 2016

Nationale Competitie Enactus

Enactus helpt studenten bij het ontwikkelen van sociale ondernemingen. Om het ondernemerschap en de innovatie van de Enactus Teams te stimuleren organiseert Enactus Netherlands jaarlijks de Nationale Competitie, de afsluiting van het Enactus jaar. De Nationale Competitie 2016 vindt plaats op 3 juni. Fonds 21 steunt het Nederlandse groeiprogramma van Enactus met een bedrag van € 50.000.


In een korte presentatie laat elk team zien welke impact zij met hun social start-up hebben gemaakt op hun omgeving. Een professionele jury benoemt een van de teams tot National Champion. Dit team vertegenwoordigt Enactus Netherlands tijdens een wereldwijde competitie (World Cup) waar alle Enactus landen hun beste team afvaardigen. Enactus: “Het doel van de Nationale Competitie is om de focus op de uitkomsten en gevolgen van projecten te leggen. Daarnaast is het een platform voor best-practices en ontmoeting.”

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het groeiprogramma van Enactus Nederland past goed binnen het thema Ondernemen van de pijler Jongeren & Maatschappij van Fonds 21. Studenten werken tijdens het programma aan een bedrijfsmatige aanpak van een sociale onderneming. Ze gaan aan de slag met efficiëntie, teamrollen, opschaling van het project, uitbreiding van afzetkanalen, partners zoeken en uiteindelijk de launch van een bedrijf. De ondernemingen hebben een duidelijke sociale missie. Het project voorziet hiermee in een actuele behoefte: het vormgeven en versterken van sociaal ondernemerschap.

 

De Nationale Competitie 2016 vindt plaats op 3 juni in de Jaarbeurs (Media Plaza), Utrecht. Voor meer informatie en kaarten voor de competitie, kijk op www.enactus.nl