donderdag 7 april 2016

Tweetakt 2016

Het jaarlijkse kunstenfestival Tweetakt is 1 april weer geopend in Utrecht met de Neude als festivalhart: een houten dorp met onder andere een minitheater, beeldende kunst installaties, een stadsrestaurant en een muziekpodium met elke avond live optredens. Fonds 21 steunt Tweetakt met een bedrag van € 70.000.

Programma

Het festival heeft een rijk multidisciplinair programma en laat alle vormen van kunst zien: van beeldende kunst, teksttoneel, mime, beeldend theater, dans, tot performance, muziek, (digitale) installaties, artistieke games, korte kunstfilms en vele cross-overs.

 

Het festival toont de nieuwste en beste voorstellingen en kunstwerken van jonge theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Op het programma staan onder meer de theatervoorstelling ‘Alice in Wonderland’ van het Maas Theater en Dans, ‘Bezoek voor Beer’ door Het Laagland, de tentoonstelling ‘De Verdwenen Micronauten’ van Lotje van Lieshout.

 

Tweetakt: “Het programma is een weerslag van de laatste ontwikkelingen in de internationale jeugdpodiumkunst.”

Integratie met Kaap

Tweetakt vindt plaats in alle theaters van de stad, een mobiel houten podium (Trekkerschuur) en op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net buiten Utrecht. Na twee overgangsjaren zijn Tweetakt en Kaap dit jaar definitief geïntegreerd. De naam Kaap verdwijnt, maar het beeldende kunstprogramma voor kinderen en families op het Fort blijft een vast programmaonderdeel, en wordt zelfs uitgebreid met dans en theater.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Het festival is publieksvriendelijk en combineert hoge kwaliteit met toegankelijkheid en is daarmee interessant voor een breed publiek én voor insiders. Voor kinderen en jongeren is het een van de beste kunstenfestivals in Nederland.

Data en locaties

1 april t/m 17 april in de binnenstad van Utrecht

9 april t/m 29 mei op Fort Ruigenhoek (Groenekan)

Voor meer informatie en tickets ga naar www.tweetakt.nl