donderdag 7 april 2016

De andere stem

Terwijl in de monoloog van Jean Cocteau, ‘La voix humaine’ een vrouw telefoneert met haar ex, vroeg Ramsey Nasr zich af wat de man aan de andere kant van de lijn zegt. Nasr: “Ik werd nieuwsgierig naar zijn versie van het verhaal.” Als antwoord op ‘La voix humaine’ schreef Nasr daarom ‘De andere stem’, een monoloog waar hij zelf ook in speelt. De voorstelling wordt geregisseerd door Ivo van Hove en gaat op 12 april a.s. in première. Fonds 21 steunt ‘De andere stem’ met een bedrag van € 25.000.

Ramsey Nasr:

“Het leek me al jaren een logische vraag: wat heeft die man aan de andere kant van de lijn eigenlijk te zeggen? Tot mijn verbazing hoorde en las ik steeds maar weer dat het een nogal harteloze vent moest zijn: er zo snel na je relatie met een andere vrouw vandoor gaan. Wat een bruut. Maar wie zegt dat? Letterlijk: wie zegt dat? Niemand. We horen hem niet. [...] De andere stem is het verhaal van twee mensen, verslaafd aan de ander, wetende dat ze nooit voor elkaar werden gemaakt.”

Waarom steunt Fonds 21 deze voorstelling?

De kwaliteit van de voorstelling is hoog. Met deze productie wordt een nieuwe theatertekst aan het repertoire van Toneelgroep Amsterdam toegevoegd. Bovendien is de voorstelling gericht op met name jong publiek. Te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam vanaf 12 mei 2016.

 

Meer informatie www.tga.nl