dinsdag 29 maart 2016

Première Daniele Gatti – Ouverture voor een dirigent

Morgen gaat in 19 Nederlandse bioscopen de documentaire ‘Daniele Gatti- Ouverture voor een dirigent’ in première. Een film van Carmen Cobos die een beeld schetst van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Cobos volgt hem tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam.

 

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti treedt dit jaar aan als de zevende Maestro van het Koninklijk Concertgebouworkest. De film wordt in september, vlak voor het aantreden van Gatti, op televisie uitgezonden. 

Inspiratie

Het portret van deze bevlogen dirigent en kunstenaar werd geïnspireerd door en gemonteerd op een muziekstuk dat Gatti zelf koos. Scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin Gatti vertelt over zijn afkomst (hij werd in Milaan geboren), hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden en hoe de lange weg naar de top van de muziekwereld verliep. Aan Cobos liet hij weten: ‘Je hebt de spiegel van mijn ziel gevangen’.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' is een onderhoudende, kwalitatief hoogwaardige documentaire over een onderwerp dat blijvende culturele waarde heeft en een breed publiek zal aanspreken.