maandag 10 juli 2017

Nu te zien: Ultrakort 2017

In Pathé Tuschinski in Amsterdam is woensdag 28 juni de achtste editie van Ultrakort in première gegaan. Het is de vijfde keer dat Fonds 21 een bijdrage levert aan Ultrakort.

 

Ultrakort, de competitie voor animatiefilms die maximaal twee minuten duren, is een samenwerking van Fonds 21 met het Nederlands Filmfonds en Pathé. Uit de inzendingen voor Ultrakort zijn vier plannen gekozen om een nieuwe film te realiseren. De vier films staan de komende tijd geprogrammeerd in het voorprogramma van grote speelfilms in de Pathé bioscopen. Daarmee biedt de competitie talentvolle makers de mogelijkheid om hun animatiefilm aan een groot publiek te tonen.

 

Fonds 21 steunt dit project met een bijdrage van € 25.000 per animatiefilm.

 

Speellijst

Catastrophe
Regie en scenario: Jamille van Wijngaarden
Productie: Keplerfilm
Wanneer een lief en onschuldig parkietje onverklaarbaar dood in haar kooitje ligt, lijken alle vingers te wijzen naar kater Rodney. Om zijn onschuld te bewijzen probeert hij wanhopig de oorzaak bij de anderen te leggen, met rampzalige gevolgen.

Te zien vanaf 6 juli bij Spider-Man: Homecoming

 

Waste
Regie: Sander Alt
Scenario: Emily Reekers
Productie: Urrebuk
De uitgehongerde en vermoeide muizen Pan en Li komen na hun lange reis aan in een waar walhalla van voedsel, nu zou alles goed moeten komen.

Te zien vanaf 5 oktober bij Blade Runner 2049

 

Kort maar krachtig
Regie: Junaid Chundrigar
Scenario: Thijs van Domburg & Junaid Chundrigar
Productie: KLOMP! Animation
Een jonge held moet binnen absurd korte tijd een epische queeste ondergaan om een prinses te redden van een duivelse slechterik.

Te zien vanaf 28 oktober bij Thor: Ragnarok

 

Hot Tea
Regie en scenario: Marcel Tigchelaar
Productie: Anikey Studios
Hot Tea - Een kop thee was nog nooit zo lekker…

Te zien vanaf 9 november bij Murder on the Orient Express.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 draagt met Ultrakort bij aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de Nederlandse korte animatiefilm. De vier animaties bereiken een groot en divers publiek omdat ze worden getoond voorafgaand aan de nieuwste blockbusters in de Nederlandse Pathé bioscopen.