vrijdag 4 maart 2016

Toekomstmuziek! Ob-literate

‘Ob-literate, nieuw werk in de kerk’ is een van de 14 projecten die werd geselecteerd voor de Open Call Toekomstmuziek! Met deze programmaregeling wil Fonds 21 projecten stimuleren die actuele muziek meer bekendheid geven bij een breder, met name jonger publiek. De compositie van Zeno van den Broek en Gagi Petrovic werd gemaakt in coproductie met Gaudeaumus Muziekweek en gaat 6 maart in première. Fonds 21 steunt Ob-literate met een bedrag van € 19.000.

 

Ob-literate is geschreven voor orgel, vocaal ensemble, elektronica en performatieve objecten. “Een luisterervaring waarin het publiek wordt meegenomen op een reis waarin de muziek wordt ontmanteld. Klanken en woorden transformeren van een ondoordringbare massa naar heldere, onontgonnen vormen. Maar niet zonder bijkomende schade…,” aldus Gaudeamus Muziekweek.

Contrastrijke concertbeleving

Het stuk werd geïnspireerd door de filosofie over The Destructive Character van Walter Benjamin, Dick Raaijmakers en de poëzie van Adam Staley Groves. “Ob-literate levert een contrastrijke concertbeleving vol elektroakoestische muziek met topmusici uit de hedendaagse muziek.”

Meer weten over de ontwikkeling van deze compositie? Gagi en Zeno houden een blog bij over het creatieproces van Ob-literate. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het project omdat het zich met behind the scenes films en teasers richt op een jong publiek. De muziek ligt op de grens van elektronica en avant-garde pop.

Data en locaties

zondag 6 maart (première), Nicolaïkerk te Utrecht
vrijdag 18 maart, Orgelpark te Amsterdam

 

Meer informatie en bestellen van kaarten: www.muziekweek.nl