maandag 6 mei 2019

OPEN CALL: PROGRAMMAREGELING ‘KUNSTEDUCATIE VOOR MBO’ERS’ IS GEOPEND!

Foto: foto: Fred Ernst

Fonds 21 nodigt professionele kunstinstellingen uit om een voorstel in te dienen voor de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’. Met deze oproep geeft Fonds 21 ook dit jaar weer een impuls aan het ontwikkelen van kwalitatief en toegankelijk aanbod van kunsteducatie voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Fonds 21 wil hiermee bijdragen aan een aanzienlijke stijging van het aantal mbo’ers in kunstinstellingen; niet alleen achter de schermen, maar ook als enthousiast en betrokken publiek. Plannen kunnen hier worden ingediend.

WAAROM DEZE PROGRAMMAREGELING?

Fonds 21 steunt veel mooie kunsteducatieprojecten, maar ontvangt relatief weinig aanvragen voor projecten die zich specifiek richten op jongeren die een mbo-opleiding volgen. Een gemiste kans, want deze groep komt in hun dagelijks leven vaak niet of nauwelijks in contact met professionele kunst. Daarom initieerde Fonds 21 in 2017 de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’, waarmee we kunstinstellingen stimuleerden om kunsteducatie te ontwikkelen voor deze groep. Na een tweede succesvolle ronde in 2018 geven we ook dit jaar weer een vervolg aan de programmaregeling. Fonds 21 wil hiermee een bijdrage leveren aan het enthousiasmeren van mbo-studenten voor kunst. De voorkeur gaat uit naar buitenschoolse projecten, maar ook binnenschoolse projecten komen in aanmerking voor ondersteuning. Belangrijk is dat het project door de doelgroep wordt gewaardeerd en betekenisvol is voor hen. We nodigen met name kunstinstellingen uit die nog niet eerder een aanvraag binnen de programmaregeling hebben ingediend.

PRAKTISCH EN FINANCIEEL

De open call loopt van maandag 6 mei tot dinsdag 17 september 2019, plannen kunnen worden ingediend op de website van Fonds 21. De bijdrage bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000 per project. Omdat Fonds 21 het kunsteducatieaanbod voor mbo’ers wilt stimuleren mag binnen de programmaregeling het percentage van onze bijdrage hoger zijn dan bij reguliere aanvragen. De bijdrage van Fonds 21 mag maximaal 50% van de begroting bedragen. De aanvragen worden in oktober beoordeeld door een commissie, waarna de besluiten uiterlijk 1 december worden gecommuniceerd.

INFORMATIEBIJEENKOMST 6 JUNI

Op donderdag 6 juni organiseert Fonds 21 een informatiebijeenkomst waar geïnteresseerden zich kunnen laten informeren en inspireren. Tijdens deze middag komen verschillende sprekers aan het woord over kunsteducatie voor mbo’ers en is er ruimte om in gesprek te gaan met onze adviseurs. Voor vragen over de programmaregeling en/of opgave voor de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met Mathilde Heijns via 030 2337600 of mathilde.heijns@fonds21.nl.

 

NB Los van de programmaregeling kunnen organisaties doorlopend aanvragen indienen binnen het aandachtsgebied Kunsteducatie.


Dit nieuwsbericht maakt onderdeel uit van het dossier:

Dossier: Kunsteducatie voor mbo'ers