vrijdag 4 maart 2016

Opera Forward Festival - New Voices, New Visions

Met het vijftigjarige bestaan van de Nationale Opera is ook het gloednieuwe Opera Forward Festival geboren. Tien dagen toonaangevend nieuw werk van onder meer een nieuwe generatie kunstenaars die de toekomst van de opera verkent. Fonds 21 is founding partner en steunt het festival met een bedrag van € 250.000.


Tijdens de eerste editie worden vier vernieuwende opera’s gepresenteerd waaronder twee wereldpremières, te zien in drie van de mooiste concert- en theaterzalen van Amsterdam.” Op het programma onder meer Only the Sound Remains van Kaija Saariaho, Chovansjtsjina van Moesorgski en Blank Out van Michel van der Aa. Naast opera staan er ook seminars, debatten en lezingen op het programma.

 

Opera Forward Festival: “Een volgende generatie kunstenaars en makers krijgt een podium en biedt ons zo nieuwe perspectieven op opera. Zo’n 250 studenten, afkomstig van de vijf onderwijspartners, werken in interdisciplinaire teams aan vijf korte opera’s die tijdens het festival worden uitgevoerd.”

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het festival vanwege het kwalitatief sterke en tegelijk toegankelijke programma. Het festival brengt opera bij een nieuw publiek onder de aandacht en geeft jonge kunstenaars de kans zich te presenteren. In het speciale online magazine achtergrondinformatie en- verhalen over het festival en de makers.

Data en locatie

15 t/m 25 maart 2016, Muziektheater te Amsterdam
Meer informatie: www.operaforwardfestival.nl