woensdag 6 januari 2016

IFFR, toonaangevend filmfestival

Van 27 januari tot en met 7 februari 2016 biedt het Internationaal Film Festival Rotterdam iedereen, van jongeren tot senioren en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek, een gevarieerd en boeiend programma. Fonds 21 is partner van het IFFR en steunt het festival 2015 en 2016 met een totaalbedrag van € 200.000.
Het International Film Festival Rotterdam presenteert jaarlijks een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogstaande films van eigenzinnige makers. Met ruim 300.000 betalende bezoekers is het IFFR een publieksevenement van formaat. Onder het programma van het 45ste IFFR zet  de kersverse festivaldirecteur Bero Beyer zijn handtekening, onder andere met de vernieuwde Tiger Film Competitie. Ook keert in 2016 IFFR Live terug met vijf films die in première gaan tijdens het festival én tegelijkertijd worden vertoond in meer dan veertig filmtheaters elders in de wereld. Publiek dat niet in één van die zalen zit, kan online live meekijken.

Waarom Fonds 21 het IFFR steunt

Het festival kiest voor jong en opkomend filmtalent, voor filmauteurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur en voor filmmakers of kunstenaars die innovatief of experimenteel grenzen verkennen en overschrijden. Het festival organiseert, naast het reguliere filmprogramma, een groot aantal evenementen waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten: zaalgesprekken, lezingen, debatten, talkshows, live performances en installaties verspreid over de verschillende festivallocaties in Rotterdam.