vrijdag 20 mei 2016

Volgende week start kaartverkoop Oerol

Volgende week woensdag start de kaartverkoop van Oerol 2016. Eén van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Van 10 t/m 19 juni a.s. is Terschelling weer tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Fonds 21 steunt Oerol met een bedrag van € 200.000.

 

De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Sense of Place

Oerol: "Het festival is de plek voor ontwikkeling van artistieke projecten die een langdurigere dialoog met het landschap aangaan; ingrepen en toevoegingen in het landschap die langer stand houden en niet na het festival weer met de boot naar huis gaan. Sense of Place gaat over het onzichtbare. Over de langzame onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is en over de onzichtbare waarden, die herondekt moeten worden." 

 

De projecten van Sense of Place gaan over cultuur en natuur van het gebied, en de positieve uitwerking op de lokale economie. Het festival zoekt daarin samenwerking met kunstenaars, landschapsarchitecten, onderzoekers, gebruikers, maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheden.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Er is in de programmering ruimte voor zowel gevestigde namen als voor jongere makers. Fonds 21 steunt Oerol met een meerjarige ondersteuning vanwege het unieke karakter en de kwaliteit van locatietheater voor een breed publiek.

Data en locaties

Oerol 2016 vindt plaats van 10 t/m 19 juni op allerlei verrassende locaties op Terschelling. Voor het complete programma en de verkoop van tickets ga naar www.oerol.nl