donderdag 8 juni 2017

Holland Festival ontsluit complete archief ter ere van 70ste editie

Foto: Jan Versweyveld

Ter ere van de zeventigste editie heeft het Holland Festival zijn complete voorstellingsarchief op de website gezet. Op www.hollandfestival.nl zijn alle concerten en voorstellingen vanaf 1948 terug te vinden. Op deze manier wil het festival met het publiek terugblikken op zijn roemruchte geschiedenis. De zeventigste editie van het Holland Festival vindt plaats van 3 tot en met 25 juni 2017 op diverse locaties in Amsterdam.

 

Fonds 21 is hoofdbegunstiger van het Holland Festival en steunt dit jubileumjaar met € 400.000.

Archief

Het archief bevat per concert of voorstelling een pagina met daarop de titel van de voorstelling, datum van uitvoering en locatie, opsommingen van de gespeelde stukken, credits, beschikbaar fotomateriaal, achtergrondinformatie over voorstellingen en biografieën van artiesten. In de komende jaren zal het archief worden aangevuld met oude programmaboekteksten, avondprogramma's en voorstellingsfoto's. Tevens zal het festival zijn affiches online plaatsen, die in de afgelopen zeventig jaar zijn ontworpen. Op die manier is de rijke geschiedenis van het Holland Festival ontsloten en voor de hele wereld beschikbaar.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Holland Festival is het belangrijkste internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Het festival geniet zowel nationaal als internationaal veel erkenning en heeft een wijdvertakt netwerk binnen de podiumkunsten. Dat stelt het festival in staat ieder jaar weer een rijk scala aan vernieuwende producties van hoge kwaliteit te programmeren. Het festival werkt hard aan het bereiken van een breder en jonger publiek en zet hiertoe een aantal middelen in: programmering, locatiekeuze, communicatie en HF Young. Uit publieksonderzoek blijkt dat dit beleid succesvol is.