woensdag 8 juni 2016

Conny Janssen Danst - Courage

Deze zomer zet het dansgezelschap Conny Janssen Danst met de voorstelling Courage een poëtische en vervreemdende wereld neer in de Ferro in Rotterdam. Op het rauwe, industriële Merwe-Vierhavensgebied M4H nemen Conny Janssen en haar artistiek team het publiek mee naar een fantasievolle wereld, waarin naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel lijken te sturen. De locatievoorstelling Courage is te zien van 16 juni t/m 10 juli.

 

Fonds 21 steunt dit project met een bedrag van 30.000 euro.

Het publiek als magische cirkel

De voorstelling van het Rotterdamse dansgezelschap wordt in alle opzichten een totaalbelevenis met dans, decor en live muziek. Met de industriële Ferro als locatie gaat een langgekoesterde wens van Conny Janssen in vervulling. Het imposante gebouw dat tot 1967 dienst heeft gedaan als gashouder spreekt met zijn historie en omvang tot de verbeelding. In de grote, ronde ruimte waar geen begin en geen einde is, zien we dertien dansers en de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek als in een magische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij met eigen codes en rituelen een eigen gemeenschap vormen. Teussink componeerde voor Courage nieuwe muziek, variërend van klassieke opera tot popsongs.

 

QUOTE Conny Janssen

“Courage gaat over de kracht van de verbeelding, de rijkdom aan fantasie zoals kinderen die nog hebben. Over het transformeren van het onbekende naar iets vertrouwds, waarbij een kale vlakte wordt omgetoverd tot leefbare grond.”

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het gezelschap van Conny Janssen weet zichzelf voortdurend te vernieuwen, ditmaal door de samenwerking  aan te gaan met de muziek van Maartje Teussink. Door te kiezen voor een interdisciplinaire combinatie van moderne dans met de muziek van Teussink kan een nieuw publiek bereikt worden. Daarnaast krijgt de voorstelling een extra dimensie door de bijzondere locatie en opstelling van dansers en musici ten opzichte van het publiek.

Datum en locatie

De locatievoorstelling COURAGE vindt plaats van 16 juni t/m 10 juli in de Ferro in Rotterdam. De kaartverkoop loopt via de website van de Rotterdamse Schouwburg.  Meer informatie: www.connyjanssendanst.nl.