vrijdag 1 januari 2015

Het Fantastisch Kinderfilm Festival op tournee

Het Fantastisch Kinderfilm Festival pakt de koffers en reist deze winter met het programma ‘Kronkel en Slinger’ langs tien filmhuizen door heel Nederland. Fonds 21 steunt het festival met € 30.000.
Kronkel & Slinger

Het thema “Kronkel & Slinger” is dit jaar zeer actueel. Onderweg zijn naar verre plekken, maar ook op pad vlakbij in de buurt. Breder gezien gaat het over bewegen, ontwikkelen, ontdekken en  groeien. Door de aansprekende uitwerking wordt ook een abstract onderwerp als “migratie” tastbaar. Het spreekt tot de verbeelding van de jongste doelgroep.

Fonds 21 steunt dit festival omdat het heeft bewezen een mooi programma neer te zetten dat de fantasie van kinderen prikkelt. Het film kijken en actief participeren in workshops en installaties in de interactieve werkplaats, wordt in combinatie met elkaar aangeboden. Een kaartje voor een film geeft ook toegang tot de werkplaats die mee gaat op de tour door het land.

Tournee

Het festival met aansluitende tournee vindt dit jaar plaats van 27 december tot en met begin april 2016, in EYE, Amsterdam en vervolgens in 10 theaters door heel Nederland in o.a. Groningen, Zwolle en Bussum. Totaal zijn er 273 voorstellingen met 15 actuele films op 38 festivaldagen.