donderdag 15 juni 2017

Ultrakorte animatiefilms 2017 geselecteerd

Lees hier welke vier animatiefilms de komende tijd te zien zullen zijn in de Pathé theaters. De vier films zijn de geselecteerde inzendingen van Ultrakort, de competitie voor ultrakorte animatiefilms die maximaal twee minuten duren, en hebben een realiseringsbijdrage van € 50.000 ontvangen. Ultrakort is een samenwerking van Fonds 21 met het Nederlands Filmfonds en Pathé. Het is de vijfde keer dat Fonds 21 een financiële bijdrage levert aan de producties. Vanaf de zomer van 2017 zullen de vier animatiefilms worden vertoond in de Pathé theaters, in het voorprogramma van grote speelfilms. Ultrakort biedt daarmee een uniek platform voor Nederlands animatiefilmtalent. Ultrakort films stonden eerder in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Finding Dory, Bridget Jones’s Baby, Spectre, Gooische Vrouwen 2 en The Dark Knight Rises.

 

Fonds 21 steunt dit project met een bijdrage van € 25.000 per animatiefilm.

Selectie

De geselecteerde projecten voor Ultrakort 2017 zijn:

 

Catastrophe
Regie en scenario: Jamille van Wijngaarden
Productie: Keplerfilm
Logline: Wanneer een lief en onschuldig parkietje onverklaarbaar dood in haar kooitje ligt, lijken alle vingers te wijzen naar kater Rodney. Om zijn onschuld te bewijzen probeert hij wanhopig de oorzaak bij de anderen te leggen, met rampzalige gevolgen.

 

Hot Tea
Regie en scenario: Marcel Tigchelaar
Productie: Anikey Studios
Logline: Hot Tea - Een kop thee was nog nooit zo lekker…

Kort maar krachtig
Regie: Junaid Chundrigar
Scenario: Thijs van Domburg & Junaid Chundrigar
Productie: KLOMP! Animation
Logline: Een jonge held moet binnen absurd korte tijd een epische queeste ondergaan om een prinses te redden van een duivelse slechterik.

Waste
Regie: Sander Alt
Scenario: Emily Reekers
Productie: Urrebuk
Logline: De uitgehongerde en vermoeide muizen Pan en Li komen na hun lange reis aan in een waar walhalla van voedsel, nu zou alles goed moeten komen.

 

De leader voor Ultrakort 2017 is gemaakt door Anikey Studios.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 draagt met Ultrakort bij aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de Nederlandse korte animatiefilm. De vier animaties bereiken een groot en divers publiek omdat ze worden getoond voorafgaand aan de nieuwste blockbusters in de Nederlandse bioscopen.