vrijdag 22 april 2016

Hoe werkt Bazen Verbazen?

Het project 'Bazen Verbazen' is in volle gang en wordt al vanaf de start met veel enthousiasme ontvangen. Peer-educator tijdens een van de trainingsbijeenkomsten: “Ik doe mee met Bazen Verbazen omdat ik vind dat iedereen een kans verdient om zichzelf te laten zien zoals hij of zij echt is. Er is geen betere manier om vooroordelen en hokjesdenken tegen te gaan.”

Impact maken met een persoonlijk verhaal

‘Bazen Verbazen’ daagt jongeren in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1 en zorginstellingen uit om zichzelf op een positieve manier te presenteren. Vaak hebben deze jongeren nog veel achterstand tot de arbeidsmarkt. Met een persoonlijk verhaal leren ze potentiële werkgevers op een creatieve manier te verbazen. 

 

Maar hoe werkt het project nu precies? Hoe kun je met een persoonlijk verhaal potentiële werkgevers op een creatieve manier verbazen? In onderstaand filmpje wordt dat uitgelegd.

Bazen Verbazen is een initiatief van Fonds 21 en Instituut Gak, en wordt door Diversion uitgerold in samenwerking met CNV Jongeren en Maas Theater En Dans