woensdag 1 november 2017

Overzicht gesteunde festivals in november

Foto: November Music - © Herre Vermeer

In november gaan er een groot aantal festivals die gesteund zijn door Fonds 21 van start. In dit nieuwsbericht zetten we ze alle elf op een rij, van November Music in ’s-Hertogenbosch tot IDFA in Amsterdam en van het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen tot Le Guess Who? in Utrecht.

Da Bounce Urban Film Festival (1 - 5 november)

Het Da Bounce Urban Festival (DBUFF) is het eerste urban filmfestival van Nederland. Het festival levert met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen het filmaanbod in de Nederlandse bioscopen. DBUFF vindt plaats in Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Fonds 21 steunt dit project met € 20.000.

 

 

Eastern Neighbours Film Festival (1- 5 november)

Het Eastern Neighbours Film Festival in Den Haag toont actuele films uit Oost- en Zuidoost-Europa. Tijdens het festival zijn ongeveer veertig recente films en documentaires te zien. Naast het filmprogramma in Filmhuis Den Haag is er een randprogramma in het Nutshuis met lezingen, debatten, masterclasses en netwerk lunches. Fonds 21 steunt dit project met € 12.500.

 

 

Internationaal Storytelling Festival Amsterdam (1 – 5 november)

Van 1 tot en met 5 november bruist Amsterdam van de verhalen tijdens het Internationaal Storytelling Festival. Het festival presenteert de nationale en internationale verteltop en heeft als uitgangspunt het programmeren van een zo groot mogelijke diversiteit aan vertellers en verhalen die zich verhouden tot de hedendaagse samenleving. Fonds 21 steunt dit project met € 12.500.

 

 

November Music (2 – 12 november)

November Music in ‘s-Hertogenbosch gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties. Fonds 21 steunt dit festival met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018 met € 60.000 per jaar.

 

 

Soundsofmusic Festival (5 – 11 november)

Soundsofmusic in Groningen is een vijfdaags festival voor actuele muziek: gecomponeerde en geïmproviseerde muziek en cross-overs daarvan. Nieuw dit jaar is een avond met actuele elektronische muziek. Er staan internationale topmusici als JACK Quartet en Bang on a Can All-Stars geprogrammeerd, maar ook musici uit Nederland als Oerknal!, Ensemble Klang en Matteo Myderwyk. Fonds 21 steunt dit project met € 10.000.

Dancing on the Edge Festival (8 – 18 november)

Dancing on the Edge Festival is een tweejaarlijks multidisciplinair kunstenfestival dat zich richt op de artistieke uitwisseling tussen Europa en het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het festival vindt plaats in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Fonds 21 steunt dit project met € 45.000.

 

 

Noordelijk Film Festival 2017 (8 – 12 november)  

Het Noordelijk Film Festival is een vijfdaags internationaal filmfestival in Leeuwarden met een focus op de Noordelijke Europese landen en de drie Noordelijke provincies in Nederland. Het festival beleeft dit jaar zijn 38e editie en toont meer dan 150 films, van speelfilms tot documentaires en van korte films tot klassiekers. Fonds 21 steunt dit project met € 30.000.

 

 

Le Guess Who? ( 9 – 12 november)

Le Guess Who? is een internationaal grensverleggend muziekfestival vol experiment en avontuur in Utrecht. Het festival combineert optredens uit verschillende genres, zoals nieuwe muziek, underground, jazz, avant-garde uit Azië en muziek uit de Arabische wereld. Fonds 21 steunt dit project met € 50.000.

 

 

IDFA (15 – 26 november)

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is een twaalfdaags festival voor documentaires uit binnen- en buitenland. Het festival viert dit jaar zijn dertigjarig bestaan en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste documentairefilmfestivals ter wereld. IDFA toont meer dan driehonderd documentaires, waaronder negentig wereldpremières en 53 Nederlandse producties. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018 met € 100.000 per jaar.

 

 

Jonge Harten Festival (17 – 25 november)

Het Jonge Harten Theaterfestival is het grootste theaterfestival voor jongeren in Nederland. Het festival vindt jaarlijks plaats in de stad Groningen en heeft een breed en vernieuwend aanbod op het gebied van theater, dans, muziek en performance. Fonds 21 steunt dit project met € 35.000.

 

 

Turning East Festival (20 – 25 november)

Voor het zesdaagse festival Turning East reizen bijzondere artiesten uit het gebied van de Maghreb tot diep in de Oriënt af naar het Concertgebouw in Amsterdam. Het hele gebouw staat tijdens het festival in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Fonds 21 steunt dit festival met € 20.000.

 

 

Foto: Le Guess Who?