dinsdag 8 maart 2016

Skills Heroes the Finals!

Maar liefst 150 mbo-studenten doen dit jaar mee aan Skills Heroes The Finals!. Drie dagen lang strijden de studenten voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2016’. Er doen 34 beroepen mee: van schilder tot kapper, en modeontwerper tot kok. Fonds 21 steunt het project met een bedrag van € 175.000.

Vakmensen

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot Skills Netherlands het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs in Nederland, maar ook op internationaal niveau. Een van de activiteiten die de organisatie organiseert zijn vakwedstrijden.

 

Skills Heroes: "Meer dan 3.000 mbo’ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn de afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan in 34 verschillende vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 150 mbo-talenten zich voor de finales. Zij strijden drie dagen in RAI Amsterdam en moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied. Die worden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. De winnaars maken kans op deelname aan EuroSkills 2016, de Europese kampioenschappen voor beroepen, die in december plaatsvinden in het Zweedse Gotenburg." 

 

Naast de finales vinden er voor het publiek allerlei ‘challenges’ plaats speciaal voor vmbo en mbo-jongeren. Zo kunnen ze kennismaken met verschillende beroepen. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Skills € 175.000 omdat het project past bij het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij, vanwege de aandacht voor ambacht en vakmanschap.

Data en locatie

De nationale finales van Skills Heroes vindt plaats van 17 t/m 19 maart in de RAI in Amsterdam.
Meer informatie op www.skillsheroes.nl