woensdag 1 februari 2023

Luna van der Laan: stagiair bij Fonds 21

Als erkend leerbedrijf levert Fonds 21 een bijdrage aan het opleiden van mbo-studenten. Deze week is Luna van der Laan bij ons begonnen. Luna (20) is vierdejaars student Grafische Vormgeving op het Grafisch Lyceum Utrecht. Ze loopt stage tot en met 30 juni op de afdeling Communicatie, waar ze onder meer bijdraagt aan het bedenken, vormgeven en uitvoeren van uitingen van het fonds. De nadruk ligt hierbij vooral op het visuele aspect. Graag stelt Luna zich voor en vertelt ze waarom ze heeft gekozen voor een stage bij Fonds 21.

Luna van der Laan

Ik ben Luna van der Laan, 20 jaar en student Grafische Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Naast student ben ik de beste biertapper van Utreg, oldskool hardcore DJ, dichter, bassist in de pop-punk meidenband genaamd Daisybels en sinds 30 januari stagiair bij Fonds 21.

Mijn brede interesse vormde de aanleiding om stage te lopen bij Fonds 21. Het lijkt me interessant en leerzaam om te zien wat de cultuursector in Nederland te bieden heeft. Ook ben ik geïnteresseerd in jongeren en de uitdagingen waar zij voor staan. Vanuit deze werkplek hoop ik meer een idee te krijgen over wat de volgende stap na mijn studie zal zijn. Ik denk er momenteel over na om Muziektherapie te gaan studeren, maar ik sta zeker open voor nieuwe ideeën die op mijn pad komen.

 

 

“Ik merk dat ik nog zoveel te ontdekken heb’’ - Luna van der Laan
 

 

Kunst en cultuur vind ik ontzettend belangrijk. Het heeft mij door moeilijke periodes heen geholpen en ik kan er enorm van genieten. Ook verbindt kunst en cultuur mensen. Het raakt soms een persoonlijke plek en maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar. Voor mij zijn veel projecten en organisaties die Fonds 21 steunt nog onbekend. Toen de lockdown voorbij was ging er een wereld vol muziek en kunst voor mij open. We zijn nu bijna een jaar verder en ik merk dat ik nog zoveel te ontdekken heb. Ik laat graag mijn mening horen over waar ik als jongere behoefte aan heb. Ik schreeuwde mee om muziek tijdens de Unmute Us-demonstraties en ondanks de avondklok kwamen we toch samen. Omdat ik in coronatijd geen verbinding meer voelde via school, musea en muziek. Mijn stageperiode is tot en met 30 Juni 2023. Alle tijd dus om van elkaar te leren.