vrijdag 5 februari 2016

Michael Portnoy - Relational Stalinism – The Musical

Een serie van elf nieuwe performances door kunstenaar Michael Portnoy. Vanaf 30 januari worden er zes weken lang, op elke donderdag-, zaterdag- en zondagmiddag doorlopende performance uitgevoerd in de zes bovenste zalen van Witte de With Center for Contemporary Art.


De serie is ontwikkeld in samenwerking met dansers, acteurs en zangers. Met een mix van cryptisch rollenspel, experimentele komische sketches, hyperactieve toeschouwers, melodramatische opera intermezzo’s, prog-rock micro-dance en tranentrekkende theoretische monologen neemt Portnoy bezit van het instituut. De serie reageert en bouwt voort op bestaande toepassingen in de performance kunst en probeert zo aan te zetten tot een vorm van evolutionaire performance-kritiek. 

 

Events
Het project omvat ook diverse events, waaronder Performance Taxonomies, een symposium op 3 maart 2016.  Daarnaast vindt The Particiturbation Room – een conceptuele nachtclub – plaats op diverse locaties in Rotterdam, en presenteert Portnoy een avond met door hem geselecteerde films die het absurdisme in artistieke film- en video naar boven halen.

 

Fonds 21 steunt dit actuele programma met een bijdrage van 20.000 euro. Met de kwaliteit van de kunstenaar en betrokken producent, de actualiteit van het programma en de publieksgerichtheid past These Improvements goed binnen het beleid voor visuele kunsten van het fonds. 

Meer over het programma