zondag 6 maart 2016

Mensenrechten op het witte doek: Movies that Matter

Het Movies that Matter festival vindt haar oorsprong in het Amnesty International Film Festival. Het festival: “Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten. Dit doen we met een mix van films uit alle windstreken, met fictie en documentaire, over de schending van privacy naast de deur en de strijd voor mensenrechten aan de andere kant van de wereld.” Fonds 21 steunt het festival met een bedrag van € 40.000.

 

De aankomende editie van het Movies that Matter Festival vindt plaats van 18 t/m 26 maart. De kaartverkoop start deze week. Tijdens het festival worden circa 70 films vertoond met een uitgebreid randprogramma. Het publiek wordt niet alleen over de achtergrond en het maakproces van de films geïnformeerd, maar wordt bij de onderwerpen betrokken in debatten, workshops, talkshows, seminars en masterclasses met gasten uit binnen- en buitenland.

 

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe festivalprogramma’s: Media that Matter een multimedia-programma met waargebeurde verhalen verteld door mensen die ze zelf meegemaakt hebben. Shorts that Matter, een selectie korte films in samenwerking met het Go Short Festival en Movies at Midnight over mensenrechten-genrefilms met een knipoog.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Fonds 21 steunt Movies that Matter vanwege de sterke maatschappelijke betrokkenheid gekoppeld aan kwaliteitsfilms waarmee het een breed publiek weet te bereiken.

Wanneer te zien?

8 t/m 26 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.
Meer informatie en tickets via www.moviesthatmatter.nl