dinsdag 12 april 2016

Publieks- en juryprijs voor social start-up Enactus

Baking Power, social start-up van Enactus VU, won afgelopen week zowel de publieks- als juryprijs tijdens de Dragons Den bij Tegenlicht Meet Up. Enactus Nederland maakt impact met onder meer de start van sociale ondernemingen voor en door studenten. Fonds 21 steunt het Nederlandse groeiprogramma van Enactus met een bedrag van € 50.000.


Enactus: “De teams bestaan elk uit vijf studenten. Ze doorlopen een topprogramma van vijf maanden met gastdocenten uit de business en worden gecoacht door een eigen teamcoach.”

Naar een eigen onderneming

Binnen de Social Startups van Enactus worden kansrijke sociale studentenprojecten begeleid naar een onderneming of een innovatie binnen een bedrijf. Baking Power, bijvoorbeeld, zet zich in voor vrouwen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Enactus Nederland omdat het project past binnen het thema Ondernemen van de pijler Jongeren & Maatschappij. De projecten hebben een duidelijke sociale missie en de nadruk ligt op de zakelijke kant van ondernemen. Het project voorziet in een actuele behoefte; het vormgeven en versterken van sociaal ondernemerschap.


Meer informatie op www.enactus.nl/socialstartup