donderdag 5 december 2019

Selectie Ultrakort 2020 bekend

Voor de elfde editie van Ultrakort steunt Fonds 21 de realisatie van vier nieuwe animatiefilms. Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film – met een speelduur van maximaal twee minuten – aan een groot publiek te tonen. Dit jaar werd er een recordaantal van negentien projecten ingediend en waren de plannen weer van hoog niveau. Bij de selectie is onder meer gekeken naar de inhoudelijke kwaliteit en originaliteit van het project, de vormgeving en de regievisie. Ultrakort is een samenwerking tussen Fonds 21, het Nederlands Filmfonds, bioscoopexploitant Vue en het Nederlands Filmtheater Overleg. De vier door Fonds 21 gesteunde animatiefilms zullen vanaf de zomer van 2020 worden vertoond in het voorprogramma van grote speelfilms in Vue.

 

Fonds 21 steunt dit project met een bijdrage van € 25.000 per animatiefilm.

 

De geselecteerde projecten zijn:

 

Cliffhanger

Regie: Jasper Loos
Scenario: Diederick Geers
Productie: Valk Productions
Logline: De jacht van een cowboy loopt uit tot een reis door de filmgeschiedenis.

 

Inkt

Regie: Erik Verkerk
Scenario: Erik Verkerk en Joost van den Bosch
Productie: Ka-Ching Cartoons
Logline: Een inktvis met smetvrees probeert de aandacht van een schoonmaker te trekken, nadat een jonge bezoeker de ruit van zijn zeeaquarium heeft besmeurd.

 

Steward

Regie en Scenario: Jim Süter
Productie: Keplerfilm
Logline: Steward is gek op voetbal, fan van zijn club en idolaat van de ster van het team. Als een horde hooligans hem voor de gek denkt te kunnen houden wint zijn passie als voetbalfan het van zijn plicht als steward.

 

Tourist Trap

Regie: Vera van Wolferen
Scenario: Britt Snel
Productie: Family Affair Films
Logline: Jeep heeft dé unieke vakantielocatie gevonden: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Hij is alleen niet de enige avonturier. Wat begint als een idyllisch tripje groeit uit tot een helse ‘tourist trap’ waaraan geen ontsnappen mogelijk is.