zondag 6 maart 2016

Mode bij Van Loon

In het leven van de familie Van Loon heeft mode altijd een belangrijke rol gespeeld. Drie portretten uit de eigen collectie vormen de inspiratie voor de tentoonstelling ‘Mode bij Van Loon’ die vanaf 3 maart in het museum is te zien. Fonds 21 ondersteunt de tentoonstelling met een bedrag van € 25.000.

 

De tentoonstelling ‘Mode bij Van Loon’ toont mode van de Europese High Society uit de periode 1850 tot heden met ontwerpers van toen en nu. Met museumportretten, fotografie, originele kledingstukken en accessoires in de salons en slaapkamers van het huis wordt het verstrijken van de tijd in de mode zichtbaar gemaakt. 

Vakmanschap

Museum van Loon is nauw verweven met ambacht en ontwikkelt naast het reguliere programma ook altijd een interessant educatieproject speciaal voor MBO-vakopleidingen. “Het museum wil hiermee bijdragen aan het behoud van het creatief vakmanschap dat binnen aanzienlijke termijn dreigt te verdwijnen."

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt de tentoonstelling omdat het een interessante combinatie is van historische en hedendaagse mode, portretkunst en historische interieurs. MBO-studenten maken met het educatieprogramma kennis met vakmanschap, in context van andere disciplines. Fonds 21 is overtuigd van de meerwaarde van kunst- en cultuureducatie voor het MBO. Dit project is hiervan een voorbeeld.

Data en locatie

3 maart 2016 - 30 mei 2016, Museum van Loon te Amsterdam

Meer informatie over de tentoonstelling www.museumvanloon.nl