donderdag 12 mei 2016

Karavaan Festival 2016

Van 25 mei tot en met 5 juni 2016 speelt theaterfestival Karavaan op bijzondere plekken in regio Alkmaar met het festivalhart in de voormalige V&D van de stad. Twaalf dagen lang locatietheater, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, live muziek, talkabouts en performances. Fonds 21 steunt het festival met een bedrag van € 40.000.

Het festival brengt de bezoeker door de gehele regio naar weilanden, cultuurhistorische locaties, de polder, het strand en de duinen, de binnenstad en bijzondere bedrijven voor locatietheater van Nederlandse bekende én jonge theatermakers.

Thema: Local <=> Global

Dit jaar is het thema Local <=> Global, over hoe wij verbonden zijn met de rest van de wereld. Dit is onder meer terug te zien in de grote muzikale locatievoorstelling Lampedusa, waar de bezoeker aan boord stapt van een schip dat langzaam onder water loopt.

Ook te zien: de landelijke premiere van Dijkdrift, een opera van wereldberoemd rietkwintet Calefax en operagezelschap Silbersee, waarin een klein groepje mensen zich teruggetrokken heeft om de dijken – en hun eigen oerdriften – te bewaken. Op een plekje ver van de bewoonde wereld maken zij dit muzikaal spektakel, naar de Mariavespers van Monteverdi.

Theater in de natuur

Een fietstocht vanuit De Rijp of Alkmaar door de polders leidt naar de voorstelling Bach in de Bagger. En verderop in het weiland wordt een verhaal verteld van de weidevogels in de voorstelling Vlucht. In Bergen aan Zee komen bezoekers De Drie Zusters tegen, een overrompelende muzikale voorstelling in het duin en het voormalige Solarium van een groep twintigers op zoek naar hún plek in de wereld.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Het festival is van belang voor het aanbod in de regio. Het programma richt zich op een breed publiek. Ook is er veel aandacht voor jongere makers. Voor Fonds 21 belangrijke redenen dit festival te steunen.

Data en locaties

Karavaan Festival vindt plaats van 25 mei t/m 5 juni 2016 op diverse, verrassende locaties in en rondom Alkmaar. Meer informatie over het programma en kopen van tickets op www.karavaan.nl