dinsdag 6 november 2018

Ultrakorte animatiefilms 2019 geselecteerd

Voor de tiende editie van Ultrakort zijn vier nieuwe plannen geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 50.000. Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film – met een speelduur van maximaal twee minuten – aan een groot publiek te tonen. De competitie is een samenwerking van het Nederlands Filmfonds, Fonds 21 en bioscoopexploitant Pathé. Pathé brengt de films vanaf de zomer van 2019 in roulatie en biedt daarmee een platform voor Nederlands animatiefilmtalent.

 

Fonds 21 steunt dit project met € 25.000 per film.

 

 

De geselecteerde projecten voor deze jubileumeditie zijn:


Blind Date

Regie en scenario: Camiel Schouwenaar
Productie: Happy Ship
Logline: Bodine wordt tijdens haar date met uitslover Bas tot wanhoop gedreven, tot ze ontdekt dat ze iets gemeenschappelijks hebben.

 


Cinema

Regie en scenario: Merel Hamers
Productie: Bart Maalderink
Logline: Cinema is een avontuurlijke dramafilm over de alleenstaande, ambitieuze moeder Nora die zelfs nog doorwerkt als ze met haar zoontje Quinten naar de bioscoop gaat. Als ze door de enthousiaste Quinten haar mobiele telefoon laat vallen tussen de bioscoopstoelen, ontdekt ze een magische dimensie in de zaal.

 


Human Nature

Regie: Sverre Fredriksen
Scenario: Britt Snel
Productie: Family Affair Films
Logline: Human Nature gaat over de liefde die mensen voor dieren voelen, en het leed dat wij ze bewust of onbewust aandoen.

 


Rauw

Regie en scenario: Ben Brand
Productie: Storm Postproduction
Logline: Komt alles wat je in de oceaan gooit uiteindelijk bij je terug?

 

 

De aanvragen waren dit jaar zeer origineel en het niveau hoog. Bij de selectie is onder meer gekeken naar de inhoudelijke kwaliteit en originaliteit van het project, de vormgeving en de regievisie.
De vier geselecteerde films zullen worden vertoond in het voorprogramma van grote speelfilms. Ultrakort-films stonden eerder in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Finding Dory, Bridget Jones’s Baby, Spectre, Gooische Vrouwen 2 en The Dark Knight Rises. Aan elke speelfilm is telkens één Ultrakort als voorfilm gekoppeld.

 

 
Drie van de vier films van de voorgaande Ultrakort-editie zijn op dit moment nog te zien bij Pathé: Tickets Please is voorfilm bij Johnny English Strikes Again, A Double Life bij The Girl In The Spiders Web en vanaf 1 november Cycle bij The Nutcracker And The Four Realms.