maandag 20 november 2017

Unieke samenwerking: gezamenlijk begrotingsformat voor Podiumkunsten

Fonds 21, Fonds Podiumkunsten en VSBfonds hebben samen een begrotingsformat voor aanvragen binnen het aandachtsgebied Podiumkunsten ontwikkeld. Een unieke samenwerking tussen publieke en private fondsen die leidt tot minder administratieve lasten voor aanvragende organisaties. Bij het indienen van de aanvraag kan bij alle deelnemende fondsen hetzelfde begrotingsformat worden gebruikt.

 

Het begrotingsformat is niet verplicht maar het gebruik ervan wordt wel sterk aanbevolen. Naast eenduidigheid ondersteunt het format de aanvrager bij het maken van een begroting door voorgeprogrammeerde indelingen in kostensoorten, ingebouwde formules en uitklapvelden. De begroting bevat zowel de kosten als de baten. Een apart dekkingsplan hoeft dus niet meer te worden ingediend.

 

Het begrotingsformat voor Podiumkunsten is digitaal beschikbaar voor aanvragers via de pagina Downloads. We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deze kunt u sturen naar Tim Roeleveld, manager financiën & bedrijfsvoering, via tim.roeleveld@fonds21.nl.