woensdag 21 april 2021

Nu online: ons Jaarverslag 2020

Nu online: ons jaarverslag 2020. In woord en beeld blikken we terug op een uitzonderlijk jaar dat vrijwel volledig in het teken stond van de coronapandemie. Ondanks de grote onzekerheid en de steeds veranderende omstandigheden hebben we vorig jaar een groot aantal projecten kunnen toekennen. In 2020 hebben we 337 projecten ondersteund op het gebied van Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie. Aan deze projecten heeft het fonds ruim € 11,1 miljoen besteed.

 

Fonds 21 stond in 2020 voor veel uitdagingen. Thuiswerken werd de norm, afspraken verliepen digitaal en we namen afscheid van algemeen directeur Marie Hélène Cornips. Zij werd per september opgevolgd door Henk Christophersen. De grote onzekerheid bij onze aanvragers zorgde ervoor dat 2020 een zwaar beroep deed op hun en onze veerkracht. Er was ons alles aan gelegen om de sector weer op gang te helpen en projecten mogelijk te maken die van betekenis zijn voor publiek en samenleving. We voerden talloze gesprekken met aanvragers en betrokkenen uit het veld. Ook maakten we extra geld vrij voor een stimuleringsregeling om culturele organisaties aan te moedigen coronaproof aanbod te ontwikkelen en droegen we bij aan het Kickstart Cultuurfonds.

 

In ons jaarverslag leest u alles over onze activiteiten in 2020, de financiële gegevens en een overzicht van alle gehonoreerde projecten. Ook lichten we acht ondersteunde projecten uit, waarbij aanvragers een inkijkje in hun project geven.

 

Ons jaarverslag lees je hier.