dinsdag 22 oktober 2019

Fonds 21 hoofdpartner IFFR

publiek in zaal tijdens IFFR

Fonds 21 is de nieuwe hoofdpartner van International Film Festival Rotterdam. De komende drie jaar ondersteunt Fonds 21 de publieksprogrammering van het festival waarbij we speciale aandacht vragen voor publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam. Het meerjarige partnerschap draagt bij aan de missie van IFFR om een breed publiek te bereiken met vooruitstrevende cinema. Fonds 21 steunt IFFR met een driejarige toekenning van € 750.000.

 

Fonds 21 steunt jaarlijks een groot aantal kunst- en cultuurprojecten en maatschappelijke projecten voor jongeren. Het fonds wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. We zijn niet alleen financier van projecten, maar ook een betrokken partner en adviseur met scherp zicht op de kansen en uitdagingen van deze tijd.

 

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21: “IFFR onderscheidt zich met de artistieke kwaliteit en actualiteit van zijn programma. Het festival laat zien dat een artistieke signatuur niet in tegenspraak is met het bereiken van een groot en divers publiek. We verbinden ons met plezier aan dit internationaal toonaangevend festival.”

 

Zakelijk directeur IFFR Marjan van der Haar: “Fonds 21 steunt ons festival al sinds 2009. Het is fantastisch dat het fonds vlak voor de jubileumeditie zich aansluit als een van de hoofdpartners van het festival. De nieuwe samenwerking stelt ons bijvoorbeeld in staat om onze ambities met betrekking tot publieksverbreding te realiseren en ons impactonderzoek binnen het educatieprogramma door te zetten.”

 

Festivaldirecteur IFFR Bero Beyer: “Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms bij een zo breed mogelijk publiek te brengen. Met de toegezegde steun van Fonds 21 kunnen we hier sterker op inzetten de komende drie jaar. De expertise van het fonds en de aandacht voor zowel kwaliteit als publieksbereik is van grote toegevoegde waarde."

Over IFFR

IFFR is met bijna 330.000 bezoeken een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 49ste editie van IFFR vindt plaats van woensdag 22 januari tot zondag 2 februari 2020.