dinsdag 21 januari 2020

Marie Hélène Cornips verlaat Fonds 21

Amsterdam, 21 januari Het bestuur van Fonds 21 maakt bekend dat algemeen directeur Marie Hélène Cornips in de zomer van 2020 haar werkzaamheden voor het fonds zal beëindigen. Onder haar leiding professionaliseerde het fonds en werden de strategische en inhoudelijke lijnen aangescherpt. Voor Cornips is het na 11 jaar, nu zij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, tijd om plaats te maken voor een opvolger die het fonds de komende jaren verder vorm geeft.

 

Na de nationalisatie van SNS Reaal in 2013 zette Marie Hélène Cornips een nieuwe koers uit. Het fonds kreeg een nieuwe naam en een aangescherpt profiel, passend bij de 21ste eeuw. De pijlers Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij werden opnieuw ingericht. Fonds 21 wil professioneel en ondernemend zijn, betrokken bij aanvragers, transparant en verbonden.

 

Marie Hélène Cornips: ‘Ik heb met ontzettend veel plezier mij ingezet voor Fonds 21 en samen met het team gewerkt aan het versterken van het profiel van het fonds. Kwaliteit, publiek en actualiteit zijn daarbij leidend geweest. Na zoveel jaren is het moment gekomen om meer tijd te maken voor privézaken. Ik zal me betrokken blijven voelen bij dit prachtige fonds waar we zoveel mooie projecten hebben kunnen ondersteunen. Ik ben er trots op dat ik hieraan heb mogen bijdragen. En ik prijs me gelukkig al die jaren een bijzonder goede samenwerking met het bestuur van Fonds 21 te hebben gehad’.

 

Voorzitter Els Swaab: ‘We hadden graag gezien dat Marie Hélène langer was gebleven, maar zijn blij met de resultaten die zij over de afgelopen jaren, samen met haar team, heeft weten te behalen. Haar inzet en betrokkenheid waarderen we enorm, maar we respecteren ook haar besluit om nu ruimte te maken voor andere aangelegenheden’.

 

Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat door het steunen van ideële doelen, gericht op Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij, een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van de 21ste eeuw.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van Fonds 21, Els Swaab via elsswaab@xs4all.nl