donderdag 9 juni 2016

Julidans 2016

Wie zijn de grote namen van de toekomst en de dansmakers die op het punt staan door te breken? Julidans programmeert uitgesproken voorstellingen van iconen van de hedendaagse dans en de grote vernieuwers van dit moment. Fonds 21 steunt het festival met een bedrag van € 37.500,-

 

Julidans: “De kunstenaars laten zien dat dans niet alleen mooi, prikkelend of ontroerend is, maar ook relevant, actueel en in your face. Zij durven te experimenteren en exploreren andere disciplines - beeldende kunst, performance, poëzie, theater, muziek, wetenschap, populaire cultuur. Soms morrelen ze aan de veilige grens tussen podium en publiek, fictie en realiteit.”

Programma

Ook dit jaar heeft Julidans een mooi programma met onder meer ‘No dance, no paradise’ van Pere Faura, ‘le Syndrome ian’ van Christian Rizzo, ‘Until our hearts stop’ van Meg Stuart en Lisbeth Gruwez met ‘We’re pretty fuckin’far from okay.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het festival toont spraakmakende voorstellingen van hoge kwaliteit en weet een breed, divers en nieuw publiek te bereiken. Van bezoekers die graag internationale, hedendaagse dans volgen, tot jonger publiek dat geïnteresseerd is in cultuur maar dat de weg naar het festival nog niet heeft gevonden en zelfs bezoekers die doorgaans niet met moderne dans in aanraking komen. Tijdens Julidans zijn niet alleen gevestigde makers te zien, maar is er ook veel aandacht voor jongere carrières en vernieuwing.

Data en locaties

Julidans is te zien van 30 juni t/m zondag 10 juli in allerlei theaters en buitenlocaties in Amsterdam. Meer informatie over het programma en het kopen van tickets kan via http://julidans.nl/