vrijdag 5 februari 2016

Toekomstmuziek! The Rest is Noise

Het Muziekgebouw aan ’t IJ ontving vorig jaar 25.000 euro uit Toekomstmuziek!, de programmaregeling waarmee Fonds 21 projecten wil stimuleren die actuele muziek meer bekendheid geven bij een breder, met name jonger publiek.


Ze kregen deze toekenning voor The Rest is Noise, het label waaronder het Muziekgebouw samen met Amsterdamse muziekorganisaties concerten programmeert van internationale artiesten die vooroplopen in pop, elektronica en muziek waar nog geen label op te plakken is.


Op 16 februari is het eerste concert van 2016: Jerusalem in My Heart, het audiovisuele geesteskind van de in Montréal gevestigde producer en muzikant Radwan Ghazi Moumneh. Live creëert hij samen met filmmaker Charles-André Coderre een meeslepende audiovisuele ervaring waarin Beiroet en het Westen samenkomen. In een multi-screen installatie met analoge 16 mm en 35 mm films raken zij aan grote onderwerpen zoals identiteit, perceptie, geopolitiek en conflicten die Moumneh als kunstenaar met een Arabische achtergrond ervaart, Beirut of Jerusalem? 

 

Wat de projecten van Toekomstmuziek! gemeen hebben is dat ze allemaal op een overtuigende manier laten zien dat er een nieuw, jong publiek bereikt wordt. En dat ze voldoende hebben nagedacht over de connectie tussen  actuele muziek en het publiek. Fonds 21 is er trots op dat er in 2016 veel mooie initiatieven uitgevoerd gaan worden dankzij Toekomstmuziek!