donderdag 10 september 2020

Henk Christophersen nieuwe algemeen directeur Fonds 21

Fonds 21 heeft een nieuwe collega! Henk Christophersen heeft per 1 september de verantwoordelijkheid als algemeen directeur van Fonds 21 overgenomen van Marie Hélène Cornips. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het voortzetten en realiseren van de strategische richting en doelen van Fonds 21 en voor de dagelijkse besturing van het fonds.

 

Henk heeft planologie gestudeerd en een werkzame achtergrond in de marketing en communicatie met een groot netwerk in het bedrijfsleven en de culturele sector. Henk was de laatste zes jaar partner bij OZCAR dat culturele instellingen bijstaat met organisatieverandering, financiële bedrijfsvoering, management en advies.

 

“Door mijn werk als interim-manager bij culturele organisaties kende ik het fonds vanuit de aanvragende kant al als een zeer betrokken partner. Marie Hélène heeft samen met het team, het fonds helder geprofileerd met daarbij een sterke focus op kwaliteit, publiek en actualiteit. Ik ga mij graag inzetten om het verhaal van Fonds 21 verder uit te dragen en zo kansen en mogelijkheden te ontwikkelen waar het fonds actief is en naar de toekomst kan zijn. Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat door het steunen van ideële doelen, gericht op Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij, een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van de 21ste eeuw. Die samenleving is constant aan verandering onderhevig en daarbij is het belangrijk om als fonds samenwerkingsrelaties te initiëren en contacten te onderhouden met betrokken partijen binnen alle lagen van de samenleving. Daar wil ik graag aan bijdragen.”