donderdag 8 oktober 2020

Vacature: Directiesecretaris (tijdelijk)

Fonds 21 is het fonds van de 21e eeuw. We steunen projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving. Wij zoeken (tijdelijk) een Directiesecretaris die een bijdrage wil leveren aan onze organisatie.

 

Fonds 21 is een privaat fonds dat jaarlijks met geld en advies een groot aantal groot aantal kunst- en cultuurprojecten, en maatschappelijke projecten voor jongeren mogelijk maakt. Professionele partijen kunnen bij ons aanvragen indienen voor ondersteuning. Verder geeft Fonds 21 de sector proactief een impuls met telkens wisselende programmaregelingen gericht op actuele thema’s. Onze organisatie is compact en heeft oog voor de kansen en uitdagingen van deze tijd.

 

 

Fonds 21 zoekt een:

Directiesecretaris (16 uur/0,4 FTE)

 

Tijdelijk (vervanging zwangerschapsverlof), december 2020 t/m juni 2021.

 

Je komt te werken in een professioneel team van enthousiaste en betrokken collega’s. Het gaat om een aanstelling voor zeven maanden. Ons kantoor is gevestigd aan de Orteliuslaan in Utrecht.

 

 

Wat bieden wij?

 

Een veelzijdige functie waarin je de directeur, het bestuur en de organisatie ondersteunt op diverse vlakken: secretarieel, redactioneel en beleidsmatig.


In deze functie:

 • Bevind je je in de voorhoede van ontwikkelingen in kunst & cultuur en de thema’s van jongeren & maatschappij.
 • Volg je ontwikkelingen in de culturele sector en het maatschappelijke domein met als bedoeling een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van het beleid van het fonds.
 • Ontlast je de algemeen directeur met diverse secretariële werkzaamheden. Je draagt bijvoorbeeld zorg voor het agendabeheer voor de directeur; organiseren en plannen van afspraken en vergaderingen.
 • Bereid je externe overleggen en bestuursvergaderingen inhoudelijk en administratief voor.
 • Verzorg je de verslaglegging van commissievergaderingen, bestuursvergaderingen en bijeenkomsten met externe partijen.
 • Schrijf je conceptteksten en notities voor het bestuur.
 • Redigeer je nieuwsbrieven en andere teksten voor de website van Fonds 21.

 

 

Jouw profiel

 

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding (kunstbeleid en management, kunstgeschiedenis of vergelijkbaar is een pre).
 • Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen. 
 • Je beschikt over goed ontwikkelde redactionele en tekstuele vaardigheden.
 • Je werkt met plezier zowel zelfstandig als in teamverband aan projecten, behoudt graag het overzicht en anticipeert op vragen van binnen en buiten de organisatie.
 • Een (inhoudelijk) ondersteunende rol past je perfect.
 • Je hebt brede kennis van (beleids)ontwikkelingen in de kunst- en cultuursector en de thema’s van Jongeren & Maatschappij.

 

 

Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief met CV vóór vrijdag 30 oktober 2020, per mail naar: vacature@fonds21.nl.

 

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze functie kan telefonisch contact worden opgenomen met Laura Teeuwisse, directiesecretaris, per mail naar: vacature@fonds21.nl of telefonisch: 030 2337612.

 

Fonds 21 streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking met de aanwezigheid van mensen met verschillende etnische en culturele achtergrond.