Hoe doe ik een aanvraag?

  1. Selecteer een categorie: bekijk de voorwaarden en criteria en bepaal bij welke categorie uw project het best aansluit. Sluit uw project bij meerdere categorieën aan? Kies dan de categorie waarvan u denkt dat het project het best past.

  2. Doorloop de vragenlijst: uw project en organisatie worden getoetst aan een deel van onze algemene voorwaarden.

  3. Registreer en log in: na het succesvol doorlopen van de vragenlijst vult u de gevraagde gegevens in. U ontvangt een e-mail met een link waarmee u uw account kunt activeren. Na activatie kunt u inloggen met het door u opgegeven e-mailadres en wachtwoord.

  4. Vul de aanvraag in: vul alle velden in het online aanvraagformulier en voeg alle documenten toe. 

  5. Aanvraag indienen: als alle velden zijn ingevuld en alle documenten zijn bijgevoegd, kunt u de aanvraag indienen. Let op: de aanvraag is pas ingediend als de ondertekenaar van de aanvraag op de bevestigingslink in de e-mail heeft geklikt. 

Heeft u niet eerder een toekenning ontvangen van Fonds 21? Dan wordt u na registratie automatisch doorverwezen naar de pagina om ons eerst een vooraanvraag voor te leggen. Met de vooraanvraag kunnen we u snel laten weten of uw project kansrijk is voor financiële ondersteuning. De digitale vooraanvraag bestaat uit een samenvatting van uw project, de (voorlopige) begroting en het dekkingsplan. Bij een positief advies op de vooraanvraag kunt u een aanvraag indienen. De behandeltermijn van een vooraanvraag is drie weken.   

 

 

Wat is de deadline voor het indienen van een aanvraag?

Uw aanvraag dient minimaal vier maanden voor de start van het project ingediend te zijn. De start is het moment waarop het publiek kennis maakt met het project, bijvoorbeeld de première van een theatervoorstelling of een film. Bij maatschappelijke projecten voor jongeren geldt als startdatum de start van de uitvoering van een project, dit kan ook de start van de voorbereidingsperiode zijn.  

 

Let op: De behandeltermijn van een vooraanvraag is drie weken. Bij een positief advies kan de aanvraag ingediend worden. In dit geval bedraagt de behandeltermijn vier maanden + drie weken. 

 


Ik heb een (voor)aanvraag ingediend. Wat nu?

Vooraanvraag

Na het versturen van de vooraanvraag lezen en bespreken onze adviseurs de door u verstrekte inhoudelijke en financiële gegevens. U ontvangt van ons binnen drie weken een e-mail met daarin een toelichting op uw vooraanvraag en een positief of negatief advies. De e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres van de contactpersoon. Bij een positief advies kunt u een aanvraag indienen door in te loggen op uw persoonlijk account. Bij een negatief advies verzoeken we u af te zien van het indienen van een aanvraag.  

 

Aanvraag

Na het indienen van een aanvraag ontvangt binnen een week per e-mail een officiële ontvangstbevestiging. De e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres van de contactpersoon. In de aanhef van deze ontvangstbevestiging staat het referentienummer van de aanvraag vermeld. De voortgang van uw aanvraag kunt u volgen in uw persoonlijk account.  
 

De behandeltermijn van een aanvraag is maximaal vier maanden, gerekend vanaf de datum van indienen. Indien er documenten ontbreken of als er aanvullende informatie nodig is, nemen we per e-mail contact op met de contactpersoon van de aanvraag. 
 

Zodra we een beslissing over uw project hebben genomen, ontvangt u van ons een e-mail dat er een bericht voor u klaarstaat in uw persoonlijk account. Als u inlogt in uw persoonlijk account kunt u onder 'Voortgang' de beslissingsbrief inzien en downloaden.

 

 


Ga terug naar Aanvragen