Wintertuin Curaçao Festival 2023

Viering van taal en literatuur

Projectnaam Wintertuin Curaçao Festival 2023
Pijler Jongeren & Maatschappij
Aandachtsgebied Jongeren & Maatschappij
Aanvrager Stichting De Wintertuin Curaçao
Bijdrage van Fonds 21 € 17.625

Wintertuin Curaçao Festival is een platform voor de viering van taal en literatuur voor alle leeftijden. De missie van de gelijknamige stichting is het verbinden van mensen door middel van verhalen en literatuur. Met diverse activiteiten versterkt het tweedaagse festival de literaire infrastructuur van het Caribische eiland. Zo zijn er schrijfcursussen, literaire festivals, en bijzondere activiteiten om de verhalen van de gemeenschap te koesteren en delen. Het festival bestaat uit een avond, waarin de nadruk ligt op het bereiken van jongeren, en een programma dat zich richt op kinderen. Het festival nodigt lokale, Caribische, Europese, Zuid-Amerikaanse en West-Afrikaanse artiesten uit om hun perspectieven te delen in een meertalige omgeving.

Spoken Word

Het thema van deze editie van Wintertuin Curaçao Festival is ‘Kunnen wij onszelf helen?’. Er wordt stilgestaan bij gezondheid op verschillende niveaus: individueel, als gemeenschap en als planeet. Wat is onze eigen rol hierin? Kunnen verhalen en literatuur ons helpen in het helingsproces? Professionele schrijvers, rappers, journalisten, theatermakers, muzikanten, spoken word-artiesten en dichters geven een eigen invulling aan het thema. De eerste avond omvat uit een programma met lokale en internationale schrijvers, dichters, spoken-word artiesten op drie podia. Het kinderprogramma bestaat uit twee soorten activiteiten: performances en interactieve onderdelen. Bij de interactieve onderdelen kunnen de kinderen zelf aan de slag onder begeleiding van professionals, bij de performances kunnen ze genieten van voorstellingen, voordrachten en optredens.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Wintertuin Curaçao Festival binnen Jongeren & Maatschappij. Het festival zet stevig in om meer jongeren te bereiken, te inspireren en in aanraking te brengen met verschillende vormen van creatieve taalexpressie. Deze editie biedt Wintertuin jonge schrijvers een speciaal podium, zijn er optredens van jonge artiesten en wordt er een debuut van een 19-jarige schrijver gepresenteerd.

Data en locaties

Wintertuin Curaçao Festival vindt plaats op 23 en 24 september in Landhuis Vredenberg in Willemstad, Curaçao.


Projecten

>
>