Good Game

Voorstelling over gamen

Projectnaam Good Game
Pijler Jongeren & Maatschappij
Aandachtsgebied Jongeren & Maatschappij
Aanvrager Studio 52nd
Bijdrage van Fonds 21 € 45.000

Good Game is een educatievoorstelling van Studio 52nd over gamen en schermverslaving. Bijzonder aan de voorstelling is dat de input voor het project wordt gegeven door een groep van dertig jonge gamers. Zij geven inzicht in de meerwaarde en de valkuilen van het gamen. Professionele muziektheatermakers van het Geluid Maastricht, Studio 52nd en Asko|Schönberg verwerken de inbreng van deze groep vervolgens in een fysieke en muzikale voorstelling die het publiek een game-ervaring in real life biedt.

Gameverslaving

De gemiddelde schermtijd onder jongeren blijft toenemen. Platforms en algoritmes zijn erop gericht ons zo veel en lang mogelijk online te doen consumeren. Veel volwassenen zien vooral de gevaren van veel schermtijd; in gesprekken over gaming wordt vaak een flinke generatiekloof zichtbaar. De voorstelling Good Game stelt het perspectief van de jongeren ten aanzien van gaming centraal. Zonder de negatieve kanten, zoals agressie en het verslavende aspect te ontkennen, nuanceert de voorstelling het beeld van de gameverslaafde jongere. In de voorstelling en nagesprekken is daarom aandacht voor wat volwassenen kunnen leren van jonge gamers en voor vragen van andere jongeren. De doelgroep van Good Game bestaat uit scholieren, families, jeugdprofessionals en beleidsmakers.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

In Good Game is aandacht voor zowel mediawijsheid als mentaal welzijn, thema’s waar Fonds 21 extra aandacht voor heeft. Aanvrager Studio 52nd heeft bewezen een onderwerp, samen met jongeren en experts, te kunnen doorgronden en op innovatieve wijze te presenteren. De jongeren werken met professionele kunstenaars aan een voorstelling en leren over het schrijfproces. Met dertig voorstellingen heeft het project een behoorlijk bereik.

Data en locaties

De voorstelling Good Game van Studio 52nd is te zien vanaf 8 december op verschillende locaties door het land.


Projecten

>
>