Unlock Your Talent Programma 2022

Jongeren aan de slag met mode

Projectnaam Unlock Your Talent Programma 2022
Pijler Jongeren & Maatschappij
Aandachtsgebied Jongeren & Maatschappij
Aanvrager Rambler Studios
Bijdrage van Fonds 21 € 55.000

Rambler Studios is een internationaal modeplatform voor jongeren in een dak- en thuisloze situatie en/of voortijdig schoolverlaters tussen de 18 en 28 jaar. De jongeren krijgen bij Rambler de kans om hun eigen pad weer vorm te geven via het ontwerpen van mode. Fonds 21 draagt bij aan het programma Unlock Your Talent van Rambler. Binnen dit programma vinden een aantal activiteiten plaats die een aanvulling zijn op het bestaande aanbod van Rambler, zoals een zesweeks zomerprogramma, extra begeleiding en een grote eindpresentatie van het werk van de jongeren.

Mode

Rambler Studios richt zich op jongeren die zich uiten in rauwe creativiteit en die zich vaak goed en in stijl kleden om hun kwetsbare kant niet te laten zien. In de Rambler Studio in hartje Amsterdam zijn de jongeren dagelijks aan de slag met het maken van styleboards, het bedenken van eigen kleding concepten, het ontwerpen van outfits voor zomer en winter collecties en het verkopen van hun Rambler streetwear. Ook volgen ze cursussen in het ontwerpen, maken, presenteren en verkopen van mode. De lessen en coaching op vakinhoudelijke aspecten worden verzorgd door professionals in de mode-industrie. Daarnaast krijgen de jongeren coaching op verschillende leefgebieden, deze coaching komt vanuit welzijnsorganisatie PerMens. In totaal nemen veertig jongeren deel aan een of meerdere onderdelen van het programma.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Rambler biedt jongeren een veilige plek waar ze kunnen groeien. De deelnemers vormen een nieuw verhaal over zichzelf, creëren tastbare producten en doen bruikbare werkervaring op. Het programma zit mooi in elkaar. Fonds 21 steunt Unlock Your Talent zodat Rambler het aanbod kan uitbreiden en het profiel van hun platform en hun deelnemers kan versterken.


Projecten

>
>