Political Catwalk 2017

Jongeren ontwerpen kleding voor politici

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 11.000
Jongeren & Maatschappij
Jongeren & Cultuur als Middel
Projectnaam
Political Catwalk 2017
Aanvrager
Stichting f6
Website
Bekijk →

Political Catwalk is een project waarin jongeren tussen de 15 en 24 jaar worden uitgedaagd kleding te ontwerpen op basis van hun opvattingen over politiek en democratie. Met de hulp van de bekende modeontwerpers Bas Kosters en Sepehr Maghsoudi maken zij outfits voor politici. Deze kleding wordt op 16 juli getoond tijdens de Amsterdam Fashion Week. Political Catwalk is een initiatief van Stichting f6 en heeft als doel jongeren op een nieuwe manier naar politiek en democratie te laten kijken. Ook worden tijdens het project vaardigheden gestimuleerd als presenteren, samenwerken, organiseren en ontwerpen.

Mode als statement

De twintig deelnemers aan het project worden geworven via het Bindelmeer College in Amsterdam-Zuidoost en het ROC van Amsterdam. Elke jongere wordt gekoppeld aan een politicus, waar een outfit voor wordt ontworpen. De deelnemers worden gedurende het traject begeleid door artistiek leider Carry Doorn. Ook zijn er masterclasses van Bas Kosters en Sepehr Maghsoudi. Tijdens het project gaan de jongeren aan de slag met vragen als: hoe kan democratie in mode verbeeld worden, hoe kan mode verbinden, hoe kunnen politici statements maken met kleding en hoe kunnen ze hiermee beeldvorming beïnvloeden. Daarnaast is er speciale aandacht voor het hergebruik van kleding. Alle deelnemers maken één ontwerp. Deze ontwerpen worden aan het publiek getoond tijdens de Amsterdam Fashion Week. Een jury zal niet alleen bepalen wie het mooiste kledingstuk heeft gemaakt, maar ook wie de meeste inventiviteit heeft getoond in (social) mediabereik en crowdfunding van de show en het proces ernaartoe.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het project Political Catwalk sluit goed aan bij het thema Jongeren & Cultuur van Fonds 21. Het project heeft een interessante insteek waarin door middel van mode aan de bredere ontwikkeling van jongeren  wordt bijgedragen. Door deelname aan het project vergroten de jongeren hun kennis over democratie en politiek en werken aan vaardigheden als presenteren en samenwerken.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Nederlandse Dansdagen (2017 - 2018)

Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen is een vierdaags festival in Maastricht dat een breed overzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse danswereld toont aan een divers publiek.

Bekijk project

International Film Festival Rotterdam (2017 - 2018)

Rotterdam als ontmoetingsplek voor filmfanaten

Het International Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland dat jaarlijks wordt georganiseerd in Rotterdam. Twaalf dagen lang is de Maasstad de ontmoetingsplek voor filmfanaten en professionals vanuit de hele wereld.

Bekijk project