Foto: Erwin Olaf

Ravage: Happy Creation

Ravage: Spelenderwijs | mode, kunst, design

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 25.000
Kunst & Cultuur
Beeldende Kunsten & Vormgeving
Projectnaam
Ravage: Happy Creation
Aanvrager
Museum Arnhem
Website
Bekijk →

Museum Arnhem toont als eerste museum in Nederland een overzicht van het levenswerk van het Nederlandse ontwerpersduo Ravage. Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949) studeerden in 1972 af aan de modeafdeling van de Academie in Arnhem, wat later ArtEZ zou worden. In de jaren ‘70 en ‘80 veroverde het jonge ontwerpersduo Ravage hun plek in de internationale mode- en designwereld. De tentoonstelling is een overzicht van veertig jaar Ravage.

Grand Seigneur

Na hun afstuderen in 1972 bestierde het duo een aantal jaren de Nederlandse Mode Galerie in Arnhem alvorens naar Parijs te vertrekken. In de lichtstad ontwikkelden ze een eigen signatuur en werkwijze en veroverden ze een plek in de internationale mode- en designwereld. In 1992 werd het werk van Ravage bekroond met de Grand Seigneur, de belangrijkste modeprijs in Nederland. 

Voor dit overzicht heeft Museum Arnhem acht zalen ingericht, waarin de multidisciplinaire aanpak van Ravage inzichtelijk is gemaakt. Zo is er een mode-studiezaal, een ruimte vol tekeningen en een zaal ingericht als kapel waar alle zintuigen worden geprikkeld.

‘Wij hopen het publiek mee te nemen in de Zin die wij ervaren bij het maken, en hopen iedereen aan te sporen om Zin te krijgen ook zelf aan de slag te gaan!'

Ravage

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Ravage is een belangrijk en invloedrijk Nederlands ontwerpersduo waarvan het werk nog nooit in een overzicht in Nederland is getoond. Het duo heeft vele prijzen gewonnen, geniet internationale erkenning en heeft andere Nederlandse ontwerpers geïnspireerd. Deze tentoonstelling past goed in de reeks tentoonstellingen over ontwerpers in Museum Arnhem en hoort thuis in  de stad Arnhem. Met een helder concept, educatieonderdelen en een randprogrammering wordt ingezet op het bereiken van een breed publiek.

Data en locatie

De tentoonstelling Ravage: Spelenderwijs | mode, kunst, design is te zien vanaf 27 mei in Museum Arnhem en duurt tot en met 15 oktober 2017.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Lord of the Flies

Educatieprogramma over groepsprocessen

Het educatieprogramma bij de voorstelling Lord of the Flies van NTjong laat jongeren tussen de 12 en 17 jaar nadenken over groepsprocessen en bespreekt thema’s die dicht bij jongeren en actualiteit staan.

Bekijk project

Skills The Finals 2017

Vakwedstrijden voor het vmbo en mbo

Skills The Finals is de landelijke finale voor vakwedstrijden in het vmbo en mbo. Honderden leerlingen en studenten strijden tijdens een driedaags evenement in de RAI in Amsterdam om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Bekijk project