maandag 26 augustus 2019

Vacature: projectadviseur Jongeren & Maatschappij (32 uur)

Jongerenadviseur (geweest) in het sociaal-maatschappelijk fondsenveld, bij een gemeente of in een uitvoerende maatschappelijke organisatie? En zou je wel weten hoe je de maatschappelijke kansen van jongeren zou vergroten door het stimuleren van vernieuwende initiatieven? Dan hebben wij een heel interessante positie voor je met een uniek profiel.

 

 

Fonds 21 zoekt een ervaren, gedreven:

 

Projectadviseur Jongeren & Maatschappij (32 uur)

 

 

 

Over ons

Fonds 21 is een privaat fonds dat projecten en initiatieven steunt op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Professionele partijen kunnen bij ons aanvragen indienen voor ondersteuning vanaf 10.000 euro. Ook initiëren we wisselende programmaregelingen, gericht op actuele thema’s. Fonds 21 beschikt over een donatiebudget van ruim 10 miljoen euro per jaar, waarvan 25% bestemd is voor sociaal-maatschappelijke initiatieven en programma’s rond Jongeren & Maatschappij. Voor jongeren (12 - 30 jaar) investeren we in de thema’s omgaan met geld, ondernemen, taalvaardigheid, mediawijsheid en cultuur als middel.

 

 

Wat je doet

Als projectadviseur J&M:

  • Toets je aanvragen inhoudelijk en financieel aan het beleid van Fonds 21. Daarbij analyseer je of een project van voldoende kwaliteit en van echte meerwaarde is voor jongeren: je doorgrondt onder meer schriftelijke projectplannen, zoekt online informatie, voert gesprekken met de aanvragende organisaties, overlegt met andere fondsen en zet projecten af tegen bestaande initiatieven.
  • Vertaal je deze analyses vervolgens naar goed gemotiveerde adviezen voor onze bevlogen, kritische directie en commissie.
  • Monitor je projecten en evalueer je deze tussentijds en achteraf op inhoud, effect, proces en financiën. Ook ben je scherp op de impact van de ondersteunde aanvragen en stimuleer je waar nodig onderzoek hiernaar.
  • Signaleer je continu hoe wij als fonds in samenwerking met andere organisaties jongeren verder kunnen brengen in de maatschappij. Wat speelt er sociaal-maatschappelijk? Waarin kunnen we het verschil maken en op welke onderwerpen willen we inzetten? Met welke partijen kunnen we hiervoor samenwerken? Je houdt overheids- en fondsenbeleid in de gaten, leest onderzoeksrapporten, onderhoudt contacten met organisaties op alle niveaus van het veld en zet actief samenwerkingen op met andere fondsen en kennisinstellingen in het jongerendomein. Jouw ideeën over actuele vraagstukken en aanscherpingen op het fondsbeleid zijn meer dan welkom.

 

Je impact in deze functie is groot: met alles wat je doet, draag je bij aan het vergroten van de maatschappelijke kansen van jongeren. Als projectadviseur van Fonds 21 werk je zelfstandig, maar zeker niet alleen. Je bent onderdeel van een team van zes ervaren en betrokken adviseurs, waarvan vier voor Kunst & Cultuur. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur. In het team van adviseurs en bij de directie is ruime kennis aanwezig en is er veel ruimte om te sparren.

 

 

Hier kom je terecht

Onze organisatie is compact en heeft oog voor de kansen en uitdagingen van deze tijd. Waar mogelijk vervullen we een voorlopersrol in het inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. De setting is professioneel, informeel en stimulerend. Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren vinden we belangrijk, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Fonds 21 is gevestigd in het pand van Creative Valley aan de Orteliuslaan in Utrecht, een eigentijdse en goed gefaciliteerde werkplek.

 

 

Jouw profiel

Je bent een open, nieuwsgierige netwerker die gemotiveerd is de maatschappelijke kansen van jongeren te vergroten. Iemand die goede contacten op het werkterrein soepel combineert met de rol van zakelijk projectbeoordelaar. Dankzij je ervaring met projectorganisatie en -begeleiding weet je een diversiteit aan projecten en aanvragen in goede banen te leiden. In deze rol kun je zowel jouw (en ons) netwerk, als je kennis van jongerencultuur, leerstijlen, onderwijs en beleid verder uitbouwen.

 

 

Vijf redenen

Waarom dit iets voor jou is

  • Omdat je een relevante wo-opleiding hebt afgerond en minimaal 5 jaar ervaring hebt als adviseur in het sociaal-maatschappelijk werkveld gericht op jongeren.
  • Omdat je feeling hebt met jongeren en specifiek met jongeren op het vmbo en mbo.
  • Omdat je in staat bent onze doelen goed in beeld te houden, vlot de essentie van aanvragen te herkennen, snel kunt schakelen tussen verschillende onderwerpen en altijd kansen ziet voor de ontwikkeling van beleid.
  • Omdat je ook affiniteit hebt met onze andere pijler: kunst & cultuur.
  • Omdat je energie krijgt van het schriftelijk en mondeling beargumenteren van analyses en adviezen op beleids- en projectniveau.

 

 

De werkdagen zijn maandag t/m donderdag. Het gaat om een aanstelling voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. De salariëring is € 4.172 - € 5.472 (op basis van 38 uur per week), aangevuld met passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Ben jij de adviseur die we zoeken?

Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 14 september naar receptie@dijkenvanemmerik.nl t.a.v. Flores van Emmerik. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksronden en een assessment. De eerste gespreksronde vindt plaats op 17 en 18 september. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Flores van Emmerik, 020 - 609 77 00.