maandag 1 oktober 2018

Vacature: projectadviseur Jongeren & Maatschappij (32 uur)

Fonds 21 in Utrecht is een privaat fonds en steunt projecten en initiatieven op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Professionele partijen kunnen bij het fonds aanvragen indienen voor ondersteuning vanaf 10.000 euro. Ook biedt Fonds 21 telkens wisselende programmaregelingen, gericht op actuele thema’s. Fonds 21 beschikt over een donatiebudget van 10 miljoen euro per jaar, waarvan 25% bestemd is voor sociaal-maatschappelijke initiatieven en programma’s op het gebied van Jongeren & Maatschappij (J&M). Voor jongeren in de doelgroep 12 tot 30 jaar zijn de thema’s omgaan met geld, ondernemen, taalvaardigheid, mediawijsheid en cultuur als middel. Door het ondersteunen van projecten op deze terreinen, helpt Fonds 21 de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.


Ter uitbreiding van ons team zoekt Fonds 21 een bevlogen en communicatief vaardig

 

Projectadviseur Jongeren & Maatschappij (32 uur)

 

In deze functie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de correcte afhandeling en begeleiding van aanvragen voor financiële ondersteuning binnen de pijler J&M.

Je voornaamste taken:

 • Inhoudelijk en financieel analyseren van aanvragen en het toetsen van vooraanvragen aan beleid en vastgestelde criteria.
 • Schrijven van gemotiveerde adviezen en deze toelichten aan directie en commissie.
 • Lopende en afgeronde projecten monitoren en evalueren op inhoud, proces en financiën.
 • Ontwikkelingen op het gebied van jongerencultuur, onderwijs, maatschappij en overheidsbeleid volgen. Adviseren over mogelijke aanscherpingen op het fondsbeleid.
 • Proactief in kaart brengen van potentiële projectaanvragers.
 • Investeren in relevante samenwerkingen met organisaties uit het veld om gezamenlijk onze doelen optimaal te bereiken.

 

De projectadviseur maakt deel uit van een team van zes projectadviseurs, waarvan vier voor Kunst & Cultuur. De projectadviseur rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.

 

Fonds 21 zoekt een communicatief vaardig adviseur en netwerker die gemotiveerd is de maatschappelijke kansen van jongeren te vergroten. Een adviseur die actief zoekt naar passende projecten en onderscheidende initiatieven waarbij goede contacten op het werkterrein worden gecombineerd met de rol van zakelijke projectbeoordelaar. Jouw profiel:

 • Een afgeronde universitaire opleiding op het gebied van maatschappij- en gedragswetenschappen of vergelijkbaar.
 • Tussen drie en zeven jaar ervaring in een functie als adviseur/consultant in het sociaal maatschappelijk werkveld gericht op jongeren.
 • Kennis van jongerencultuur, leerstijlen, onderwijs en overheidsbeleid relevant voor de thema’s binnen J&M.
 • In staat een relevant netwerk op en uit te bouwen.
 • Ervaring met het beoordelen en kennis van financieel administratieve processen en haalbaarheid van projecten.
 • Goede organisatorische vaardigheden, verkregen door ervaring met het opzetten en begeleiden van projecten.
 • Een adviseur met een sterk beoordelings- en analytisch denkvermogen. In staat snel te schakelen naar essenties en deze te vertalen in heldere adviezen.
 • Een proactieve samenwerker met een uitstekend argumentatievermogen, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Fonds 21 biedt een zelfstandige en onderscheidende rol binnen een breed sociaal maatschappelijk en cultureel werkveld. In- en externe contacten op veel verschillende niveaus. De mogelijkheid om te kunnen werken bij een compacte organisatie die oog heeft voor de kansen en uitdagingen van deze tijd en initiatieven steunt met geld en advies. Een klein hecht team van enthousiaste en betrokken collega’s. Een veelzijdige baan met impact. Passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Functie voor 32 uur, werkdagen zijn maandag t/m donderdag. Aanstelling voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

 

Ben jij die bevlogen adviseur?

Stuur dan voor 22 oktober je CV en motivatiebrief naar vacature@fonds21.nl t.a.v. Tim Roeleveld. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksronden, waarvan de eerste ronde plaatsvindt op 2 en 7 november. Hiernaast kan een assessment onderdeel uitmaken van de procedure. Vragen? Kijk op www.fonds21.nl of neem contact op met Tim Roeleveld via
030 - 233 76 04.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.